Na een veel te lange busrit, kwam ik dan eindelijk aan Jeonju. Het was al intussen donker geworden. Het enige dat ik dan nog gedaan had was iets gaan eten en dan vroeger in mijn bed gekropen. Omdat het al rond 9 uur was, waren alle plaatselijke restaurants gesloten. Uiteindelijk ben ik dan op aanraden van het hostel, naar de noedelzaak aan de overkant van de straat geweest.

De volgende dag heb ik eerst het hanok gedeelte van de stad bezocht. Dit is het grootste hanok dorp van Korea met meer dan 800 huizen. Het gaf echter een minder authentieke sfeer als de vorige folk en hanok dorpen dat ik bezocht heb. Dit omdat er overal winkeltjes waren, wat natuurlijk ook wel gezellig is. Er waren nog vrij veel winkels waar je traditionele kledij kan huren. Het vreemde was dat dit nog veel gedaan werd. Je zag overal mensen hierin rondlopen om foto's te trekken.

Bij de stad was er ook Gyeonggijeon Shrine met een bijhorend museum. Hier was nog het enige portret zichtbaar van koning Tae-jo, de oprichter van de Joseon Dynasty (het andere portret bevind zich in Noord-Korea).

In de namiddag ben ik naar het Deokjin Park geweest. Vrij bekend park door de grote hoeveelheid aan lotusbloemen. Deze waren natuurlijk niet zichtbaar. Toch was het aangenaam om te wandelen op de bruggetjes over het bevroren water. Na een beetje verloren te lopen, kwam ik uiteindelijk op een campus van een universiteit.

Nog voor het eten heb ik Pungnammun Gate en de Jeondong Cathedral gepasseerd. Wel mooi om te zien maar niet echt dat je er een lange tijd kan vertoeven. Uiteindelijk had ik alle grote bezienswaardigheden gedaan op 1 dag.

In de Nambu Market ben ik iets gaan eten. Dit was een zeer plaatselijk restaurantje. Een menu kaart zonder afbeeldingen. Altijd wel grappig om dan iets te kiezen, ze weten daar ook dat ze met gelijk wat kunnen afkomen (en na het eten wist ik nog altijd niet wat ik gegeten had). Het gerecht zelf bestond uit dingen dat je met elkaar moest mengen, aangezien ik geen idee had hoe, stelde de ober voor om te helpen.

De Nambu markt is een drukke plaats waar er ook allemaal kraampjes staan om eten te verkopen. Het was er echt super druk. Het was wel tof om er door te lopen ook om soms rare dingen te zien.

Op het laatste heb ik nog een ijsje gekocht. Het werd ter plaatse gemaakt door een vloeistof te mengen met een stuk fruit of oreo (ik heb oreo gekozen) op een plaat. Daarna wordt de plaat gekoeld tot de vloeistof ijs wordt. Ik had eerst getwijfeld omdat het relatief gezien vrij duur was. Het was zeker een goede beslissing om het te kopen. Een van de beste ijsjes dat ik al ooit gegeten heb.