Omdat ik alle dingen gezien had in Jeonju ben ik in de ochtend vertrokken naar Suwon. Uiteindelijk een bus gepakt rond 11 uur. Deze keer had ik wel gecontroleerd of een trein sneller zou zijn. Een trein ging even snel zijn. Dus dan verkies ik een bus, omdat je niet echt verkeerd kan afstappen. Enkel was mijn timing niet echt ideaal gekozen. Ik had misschien beter proberen een vroegere bus te pakken, want tegen dat ik mijn hostel was bereikt en wat uitgepakt was het al 17u30. Ik wou toen nog een wandeling maken op de stadsmuur, maar dat was betalend blijkbaar en de plaats om een kaartje te kopen was al gesloten.

Dan ben ik maar in het stadje wat gaan rondlopen. Toen ik nog een museum zag die open was ben ik daar maar binnen geweest. Ik heb daar een gratis ticket gekregen (geen idee waarom ik dat gratis kreeg). Er was een expositie van een plaatselijk kunstenaar. Hoewel ik meestal niet direct de grootste fan ben van schilderijen, vond ik deze zeker de moeite.

Na dan nog wat verder rond te wandelen en iets te gaan eten ben ik vrij vroeg gaan slapen om dan de volgende dag wat vroeger op te staan.

De volgende dag ben ik heb ik dan de volledige stadsmuur muur rond gewandeld. Suwon is de enige stad in Zuid-Korea die nog volledig ommuurd is. Het was zeker de moeite. Om de zoveel meter stond er een wachttoren of poort. Het gaf ook een mooi uitzicht op de stad.

Na de wandeling heb ik nog naar het stadsmuseum geweest. Dit zat in mijn combi ticket. Dit museum was wel minder de moeite dit voornamelijk door de vertalingen. Meestal kon ik er niet echt uithalen wat of waarom. Het was meestal iets van 'Yellow flag with red dragon' met er onder een lange Koreaanse tekst.

Als laatste heb ik het paleis bezocht. Dit vond ik minder de moeite. De vorige dagen had ik al veel mooiere gebouwen gezien.

Erna was het tijd om naar mijn laatste plaats Seoul te gaan. Deze keer heb ik wel de trein genomen.