In de avond ben ik dan aangekomen in Seoul. Het was direct te merken dat het een enorm drukke stad is. Ook was er veel meer volk in vergelijking met de andere steden. Het kan misschien ook liggen aan het naderen van de winter spelen. Natuurlijk is het ook de hoofdstad en de grootste luchthaven (Incheon - waar ik ook ben geland) ligt hier niet ver van. Hier voelde ik me dan ook weer direct een echte toerist. Voor de laatste nachtjes had ik gekozen om eigen kamer te hebben.

Na mijn rugzak af te zetten en me wat te installeren op mijn kamer, ben ik nog iets gaan eten in de Myeong-dong. Dit district was super gezellig in de avond. Er stonden overal kraampjes met eten en koekjes. Het enige spijtig is dat alles wel dubbele prijs was. Maar het blijft te lekker om het niet iets te kopen. Na het avond eten daar nog wat rond gelopen en nog kippenkoekjes gegeten.

De dag erna ben ik gestart met Jongmyo-heiligdom te bezoeken. Het was wel grappig want de inkom prijs was maar 70 cent en het bezoek was enkel onder leiding van een gids. Dus uiteindelijk heeft een gids voor 5 man een rondleiding moeten geven.

Erna ben ik het rijst cake museum bezocht. Dit was een zeer klein museumpje. Het was wel leuk om eens door te lopen. Beetje over de feestdagen in Korea en het bijhorende gebakjes. Erna heb ik nog in de toeristische zone gaan kijken voor souvenirtjes, dit was immers op de weg naar het paleiscomplex Gyeongbokgung. In het paleiscomplex was er mogelijkheid om gratis tour te doen met een gids. Dit heb ik dan ook gedaan, wat zeker de moeite was. Ik heb dan ook nog redelijk wat bijgeleerd over de gebouwen

Het enige spijtig was wel dat het toen echt super koud was. Gelukkig zijn er wel overal plaatsen waar je een warme koffie kan kopen.

De volgende dag en ook de laatste dag heb ik dan nog het 2de paleizen complex Changdeokgung bezocht. Hierbij heb ik ook de geheime tuin bezocht met een gids. Het was wel indrukwekkend, maar de bouwstijl begin je wat gewoon te worden. Je krijgt niet meer echt een wow-gevoel.

Na het bezoek heb ik nog gekeken voor wat souvenirs te kopen en ben ik nog naar een groot winkelcentrum geweest (moet je ook eens doen vind ik).

Erna was het tijd om mijn bagage te halen en me naar de luchthaven te begeven. Mijn vlucht was om 0u55. De allerlaatste vlucht op de luchthaven. Er was dus weinig volk en ik kan vrij snel mijn bagage inchecken. Het spijtige was wel dat zo goed als alle winkels al gesloten waren. Op de terugvlucht heb ik bijna constant geslapen. Ik was vrij moe van heel de dag rond te lopen, maar ik was ook blij dat alles goed was verlopen de afgelopen dagen en dat ik kan terugkijken op een zeer mooie ervaring.