De volgende dag alweer vroeg opgestaan om de trein te halen. We konden enkel maar gebruik maken van de eerste B van B&B, omdat we zo vroeg vertrokken. Gelukkig waren de eigenaars zo vriendelijk om voor ons een ontbijtpakket te maken.

Het was (volgens mijn GSM) -14 graden, dus redelijk fris om naar het station te gaan. Eens in het station aangekomen, merkten we dat de trein vertraging had. De vertraging bleef bij 15 minuten.

De temperatuur in New York was hetzelfde als in Philadelphia. We zijn dan maar de metro genomen naar het hotel. Normaal was het, het plan om onze zakken daar achter te laten, maar we mochten al inchecken.

Erna zijn we naar de 9/11 memorial geweest, met het bijhorende museum. Het museum was spectaculair en om stil van te worden. Het waren grote hallen met overblijfselen van de WTC torens maar ook bijvoorbeeld een brandweerwagen die onder de brokstukken zat.

Na het museum zijn we door Wallstreet gewandeld. Op zich niet zo veel speciaals te zien, maar het zou jammer zijn om deze bekende straat niet te bezoeken.

Daarna zijn we verder gestapt naar Soho een nieuwere buurt die bekend is voor de winkels. Wel hebben we er niets gekocht, de meeste dingen waren boven budget. Als avond eten hebben we gekozen voor Chinees.

Op de laatste dag stond het meest iconische van New York nog op de planning: het vrijheidsbeeld. We hebben de ferry naar Staten-island genomen om het beeld goed te kunnen bewonderen.

We zijn dan verder gewandeld naar de Brooklyn bridge. Dit is een van de oudste bruggen van USA, maar super mooi om er op te lopen. De rest van de dag hebben we gevuld met naar de Oculus te gaan. Dit is een ondergronds shoppingcenter dat gebouwd is bij de 9/11 Memorial. We hebben de dag met een Mexicaans maaltijd afgesloten. Het was niet het beste wat we al gegeten hebben, maar het was toch lekker. De dag van vertrek was dan aangebroken. We hadden bij het kijken naar souvenirs gemerkt dat we nog de bekende stier van wallstreet vergeten te bezoeken waren. Gelukkig was deze niet ver van het hotel. Wel leek dit wel zeer populair te zijn. Ik weet niet wat ik interessanter vond : de stier of hoeveel moeite mensen doen om er een foto mee te hebben. We zijn dan verder gestapt tot weer het midden van Manhattan en terwijl nog binnen geweest in enkele winkeltjes. Eens in Manhattan aangekomen,zijn we nog eens langs Times Square gepasseerd en erna de metro genomen om naar de luchthaven te vertrekken. Onze vlucht vertrok om 19u30 en dit was dan het einde van dit Amerikaanse avontuur. Het was een drukke week waar we veel gedaan hebben: 3 steden bezocht, 125 km gewandeld... We hebben alles gedaan wat we wilden doen en kunnen met mooie herinneringen terugkeren naar Belgiƫ.