Donderdag avond heb ik tijdens (en na) het avond eten nog met enkele mensen gepraat en daar hadden we gepland om die volgende morgen fietsen te huren, dit kan hier op de campus, en een kleine fietstour te maken. Dus de vrijdag ochtend ben ik wat vroeger, 6u30, en ben ik gaan fietsen. De reden om zo vroeg te gaan is voor de zon. In het begin was het aangenaam fietsen. Maar in het terug keren begon het al weer wat te warm te worden.

Die avond hadden we ook nog afgesproken om iets te gaan eten. Omdat het erna vakantie was, was de enige die kon meegaan Megha. De andere waren al naar huis. De meeste wonen hier vandaan (> 1000 km). Megha woont in Mumbai, maar ze gaat maar de zondag vertrekken. Voordat we naar het restaurant geweest zijn, hebben we nog gestopt aan een winkel om wat chips en koekjes te kopen. (Deze termen moet je ruim zien :) )

INDI8341

Na wat snacks te kopen zijn we naar het restaurant, Saffron, geweest. Deze was gelegen in Infocity, net boven de moderne zaak waar we de eerste week iets gedronken hebben.

IMG-20160812-WA0006

Eerst hadden we ‘Paneer afghani bhurji’. Dat vond ik heel lekker. Daarna was er een rijst schotel ‘Afghan dum biryani’. Als dessert hebben we een ‘hot gulab janun with vanilla scoup’ gegeten. Na een voldane maaltijd zijn we dan terug naar de campus gekeerd. De foto’s heb ik niet zelf getrokken.

Paneer afghani bhurji

Paneer afghani bhurji
Bron: spiceupthecurry.comAfghan dum biryani

Afghan dum biryani
Bron: alwaysfoodie.comionhot gulab janun

hot gulab janun
Bron: recipecode.blogspot.inDe zaterdag zijn we naar SMVS Swaminarayan Dham geweest. Dit is een soort van klooster waar kinderen, enkel jongens, leren over Swaminarayan. Dit is dezelfde persoon dat vereerd wordt in de akshardham. Er is ook een 5D show (beetje zelfde als in Disneyland). Deze past niet echt bij het klooster maar was wel nog grappig. Er bij was ook nog een kleine tentoonstelling over Swaminarayan.

INDI8320

Ze zijn hier niet gewend van toeristen te zien aangezien de kinderen enkel op het domein blijven (niet dat er buiten het domein toeristen zijn :) ). Wanneer ik de gebedsruimte passeerde, draaide alle hoofden naar mij. Dit was enkel voor jongen, dus Tatjana mocht niet mee.

INDI8343

Na het bezoeken van de kamer waar Swaminarayan staat. Kon ik nog een monnik bezoeken in een ander gebouw. Daar heb ik nog een gezegende koekjes gekregen.

INDI8331

Eens weer buiten kwam er een hele groep kinderen op ons afgestormd. Het grappig is wel dat ze (en dit is hier meestal zo) niet echt durven praten tegen Tatjana, maar als er dan een foto getrokken wordt wel bij haar willen staan.

WP_20160813_001

Na het bezoek zijn we nog naar een plaatselijk restaurant gegaan. Wat zeer verschillend was van de vorige dag. Maar het was ook veel goedkoper, 120 rupees (1.62 €) voor 2 in vergelijking met 680 (9.18 €) voor 3, vermoedelijk eten de mensen die daar werken. Maar het was wel nog lekker, maar niet zo lekker als vrijdag. Er achter zijn we nog een ijsje gaan eten en naar de campus terug gekeerd.

De zondag zijn we naar een andere tempel, Koba Jain Temple, geweest. Maar de tempel zelf kon niet bezocht worden, we konden enkel in het museum zelf. Zoals de naam doet vermoeden staat de tempel en het museum in teken van jaïnisme.

INDI8336

Het jaïnisme is een religie/filosofie, vooral populair in India. Ze hebben enkele opmerkelijke gewoontes. Wanneer ze met moto rondrijden dragen ze een monddoek omdat ze anders bang zijn om insecten in te slikken/doden. Ze gaan verder dan gewoon veganisme. Ze eten geen groeten die onder de grond groeien, omdat dit plant dood of de groei belemmerd. Ook eten en drinken ze niet na zonsondergang. Ze hebben geen concept god zoals in christendom, maar geloven in de reïncarnatie (zowel in mens als dier).

jain tempel (in Antwerpen)

jain tempel (in Antwerpen)
Bron: el-en.comWeetje: de grootste jaintempel buiten India, waarbij de oppervlakte van het gebouw zelf bedoeld wordt, staat in België in Wilrijk Antwerpen.