Vandaag was weer vroeg opstaan (7uur), om naar Ahmedabad te vertrekken. Eens daar aangekomen hebben we eerst de dezelfde stadstour gedaan als in week 1, speciaal voor Tatiana. Gelukkig was het een andere gids en vertelde die nog andere dingen, de plaatsen waren wel hetzelfde. Ook hebben we daarna opnieuw naar de Bhadra. Op de weg daarnaar toe hebben we ook de olifant weer gezien. Het is niet toevallig dat het weer markt is, want het is daar iedere dag markt.

INDI8121

Na een kleine snack te eten. Hebben we naar 2 gerenoveerde ‘erfgoeden’ geweest die gebruikt zullen worden als hotel. Hierin kregen we een rondleiding. Alles was mooi gerenoveerd naar de Indische stijl. Om dit alles te verwezenlijken krijgt de stad financiële steun van Frankrijk.

INDI8195

INDI8228

overview

Daarna hebben we terugkeert naar de auto met een riksja. Het was zeer druk, een beetje na de middag en het waren kleine straatjes. Na 3 keer een geparkeerde brommers te raken en 2 keer een andere riksja zijn we uiteindelijk (veilig :) ) aan de auto geraakt.

INDI8236

Na de bezoeken hadden we honger en hebben we in de Domino pizza gegeten. Het is opmerkelijk dat hier op PDPU nooit kaas gebruikt wordt, terwijl bijvoorbeeld op pizza en snacks wel zeer veel kaas gebruikt wordt. Ik zal volgend week proberen een artikel te schrijven over het eten hier op PDPU.

Vervolgens zijn we naar een museum van Sardar Vallabhbhai Patel geweest. Hij had een groot aandeel in de onafhankelijkheid van India. Hij verdeelde India in grotere stukken dan er voor door staten samen te brengen en zorgde ervoor dat er meer een samenhorigheid was van het volk. Zodat de onafhankelijkheid succesvol zou zijn. Hij was goed bevriend met mahatma gandhi. Na het museumbezoek zijn we terug naar de campus gegaan.

Eens terug in campus had ik afgesproken met een doctoraat student, Harsh, om naar zijn broer zijn campus te gaan. Hij studeert in de Forensic Sciences University (Dit de enige universiteit die enkel hierheen in gespecialiseerd is. Ik kon vanachter op de moto bij hem zitten. Nog nooit op een moto gezeten, maar ben er niet afgevallen :) (dus alles is goed verlopen).

De campus is zeer modern, het is ook redelijk recent gebouwd. Met overal betonnen muren. De plaats is goed bewaakt, maar ik kon toch even binnen kijken in een van de testcentra, waar ze onderzoek aan het doen waren op kogelvrije vest. De campus zelf is gelegen naast een militaire basis van de luchtmacht.

IMG_20160730_202908

IMG_20160730_204242

Na het bezoek aan de campus zijn we naar een plaatselijk eetgelegenheid geweest waar ze ook kip serveren. Het eten was zeer lekker, een soort van wrap. Jammer genoeg begon het erna te regen, wat ervoor zorgde dat ik redelijk nat terugkeerde op de campus. Ik wil ook nog eens Harsh en zijn broer bedanken om me mee te nemen :)