In de voormiddag zijn we naar een ander park geweest. Deze is nog relatief nieuw en is nog niet zo bekend onder de plaatselijke bevolking. Het was dan ook niet druk, maar het was wel zeer warm. Er waren weer apen, schildpadden en pauwen te zien. Ook hebben we een slang in het meer gezien. Ook was er een vlindertuin met een heleboel vlinders.

INDI8002INDI8015INDI8006

Na de wandeling zijn we naar de ouders van Ketul geweest. Daar hebben we lekker gegeten; Zelfgemaakte pizza :) . We hebben daar ook een rondleiding gekregen, om een idee te krijgen van hoe een huis er vanbinnen uitziet. Er achter hebben we nog even fifa gespeeld. Ik wil via deze weg nog eens bedanken voor hun gastvrijheid en de lekkere pizza’s :)

INDI8016

Na het eten zijn we naar de Dandi Kutir museum geweest. Dit is het grootste museum gebaseerd op het leven en werk van Mahatma Gandhi. Het museum zelf is in de vorm van een zout-heuvel. Een verwijzing naar bekende zout-mars. Deze lange mars, 390 km, was als protest tegen de Britse zoutwet. Deze wet gaf de Britten een monopolie op zout, terwijl het vrij beschikbaar is aan de kusten (verdamping van zeewater). Gandhi ging met deze mars naar de oceaan (Dandi) om daar zelf zout te maken. Het werd hiervoor ook gearresteerd, aangezien het niet volgen van de zoutwet strafbaar was.

INDI8027

Het modern museum, ongeveer een groot jaar oud, bestaat uit 3 verdiepingen. De ingang is in groepen van 20, waarbij elk een koptelefoon krijgt. Wanneer je iets nadert in het museum wordt automatisch de bijpassende geluid/tekst afgespeeld. Ook was Engels beschikbaar, wat zeer handig is. Het museum was ruim met veel projectors, beelden en versierde ruimte. Het enige jammer is dat er geen foto’s genomen mogen worden.

Untitled_Panorama1

Als afsluiter van de dag hebben we nog ijs gaan eten bij een van de bekendere zaken in deze stad (Gandhinagar).