Net als zaterdag, hebben we maar na het middag eten vertrokken. Deze keer zijn we naar de alpha one shopping mall geweest. Net als vorige week, maar dan hadden we enkel maar naar de Pizzahut en Mac Donalds geweest. Deze keer was het voor naar andere winkels te gaan (maar we zijn toch naar Mac Donalds geweest :) ).

Om naar het winkelcentrum te gaan hebben we de bus genomen. Dus eerst met een rishka naar een bushalte, dan de bus en erna nog een riksja om naar het winkelcentrum te gaan. Op de bus is het druk. Net alsof je de vrijdag avond de bus/tram zou nemen naar het station in Gent. Ik heb geen idee hoeveel een ticket kost. Zoals ik al vermeld had vorige week, moet je door security als je dit winkelcentrum binnenkomt. Het telt 3 verdiepingen en telt ongeveer 210 winkels. Bij de opening er van was er protest, aangezien het gelegen is in een buurt waar iedereen strikt vegetarisch is. In het winkelcentrum kan je immers niet vegetarische dingen kopen/eten (bv KFC).

Het is niet zo dat alles goedkoop is. Voor merk dingen is het ongeveer dezelfde prijs als bij ons, misschien een klein beetje goedkoper. Bijvoorbeeld voor een zonnebril van Ray-ban betaal je ongeveer 90 €. Dus misschien zo’n 10% - 20 % goedkoper. Ik heb nog eens op internet gekeken en bijvoorbeeld een hemd van Tommy Hilfiger zou rond de 40 – 50 € kosten. In vergelijking met rond de 100 € in België. Dus misschien moet ik dat nog eens bekijken :) . Het zijn ook solden hier deze maand.

INDI7947

Voor eten en drinken is het ongeveer de helft tot een derde van de prijs als in België. Bijvoorbeeld in de Mac Donalds betaalde ik 130 rupees, wat een kleine 2 € is, voor en hamburger/drank en frietjes. Vermoedelijk kost dit rond de 5 € in België. (Ik ga nooit in België naar de Mac Donalds dus ik weet niet echt een exacte prijs). Ik heb nog een pagina gevonden die de prijzen van Brugge met Ahmedabad vergelijkt - klik hier om pagina te openen.

In het terugkeren hebben we een taxi genomen, omdat het nogal lang duurt met de bus. Normaal gezien zou dit veel meer moeten kosten maar uiteindelijk moesten we maar 130 rupees betalen. Wat overeenkomt met een 1.75 €, wat niet echt duur is voor 28 km (45 min) taxirit. In het doorgaan koste de riksja’s zonder de bus al meer. Ik heb dus geen idee hoe de prijs wordt berekend. In de riksja staat/stond er een meter, maar deze werkt nooit. Dus kunnen ze vragen hoeveel ze willen (maar wordt altijd vooraf afgesproken). Misschien vragen ze gewoon meer voor toeristen.