Zaterdag was een wat rustigere dag. In de voormiddag konden we nog wat uitslapen om daarna in de namiddag naar een park (Indroda Nature Park) te gaan.

ALL67889

Het Indroda Nature Park is een 400 hectaren groot park. Het heeft een grote diversiteit aan vegetatie (wel is het een artificieel bos) en is opgedeeld in verschillende stukken. Waarbij er een deel gaat over fossielen en dinosaurussen. Deze zijn voornamelijk 100 km ten noorden van hier gevonden. Ook is er een zoo met allemaal dieren van India zelf. De botanische tuin was jammer genoeg gesloten.

In het park lopen er veel apen rond, net dezelfde als deze dat je tegenkomt op de campus. Ik vermoed dat het van de soort Gray langur is, maar dat ben ik niet zeker. Ze kunnen redelijk agressief zijn zeker wanneer ze kinderen hebben. Ze durven ook weleens iets stelen. De onderstaande foto is op de parking getrokken. Er waren 3 aapjes van de ene moto naar de andere aan het springen.

ALL67880

In de zoo zijn er ook slangen, die anders ook te vinden zijn in India: de cobra, boa … Er zijn dan ook slangen temmers te vinden in India, maar niet in dit park. Ook leuk weetje is dat slangen niet kunnen horen (wel kunnen ze trilling waarnemen). De reden waarom ze bewegen wanneer de man op zijn blokfluit speelt, is omdat ze gefascineerd zijn door de blokfluit zelf. Dus wanneer de blokfluit beweegt bewegen ze mee in die richting.

De luipaard was als baby in handen van stropers. Uiteindelijk werd die dan hier geplaatst, na zijn bevrijding. Er bevinden ongeveer 12,000-14,000 luipaarden in India.

ALL67897

Daarna begon het zeer hevig te regen. Gelukkig konden we schuilen in een overdakking. Na een kwartier-halfuur schuilen is het overgegaan. Gelukkig, want als het hier regent is het meestal stort regen en loopt direct alles onder water.

Ook zijn er krokodillen te vinden in India. Deze worden vaak afgebeeld in Goden en Godinnen in het Hindoeïsme. Er waren ook veel loslopende pauwen in het park. Het was vooral mooi om ze te zien vliegen van tak naar tak. Voor een Hindoe is de pauw een heilig dier. Het symboliseert de god Krishna. De pauw is het symbool van de verrijzenis, het eeuwig leven. Het is teven eens het nationaal symbool van India.

ALL67914

Na het park zijn we nog naar infocity geweest. Dit is de plaats met winkels waar we ook de eerste dag naar toe zijn gegaan. We hebben ook op dezelfde plaats iets gedronken.