Na een lange zaterdag, moesten we de zondag nog vroeger opstaan. We gingen immers naar een zonsopgang kijken en hiervoor moesten we al rond 5 uur klaar staan om te vertrekken. Jammer genoeg toe we daar (Thol bird sanctuary) aankwamen was het zodanig bewolkt dat we niets van de zon konden zien. Het was wel niet zo warm als anders, maar het was toch wel spijtig dat het vroeg opstaan voor niets was. Ook was het door de enorme droogte voor dat ik in India aankwam (dagen rond de 50 graden) het waterniveau van het meer sterk gezakt waardoor de meeste plaatsen droog stonden.

ALL07679

ALL07740

Daarna hebben we naar moskee/tempelcomplex sarkhej roza geweest. Deze is een mengeling van enerzijds moslim en anderzijds hindoe. Gelegen een beetje buiten Ahmedabad. Daarna heb ik ook nog een zelf gemaakt limonade geprobeerd, maar dat vond ik niet echt lekker. Ze hadden er te veel kruiden in gedaan.

ALL07756

ALL07757

Vervolgens naar een groot winkelcentrum (Alpha One Mall) geweest. Er zouden meer dan 200 winkels zijn. Bij het binnengaan wordt je gefouilleerd en moet je ook rugzak laten controleren. Na de controle hebben we eerst iets gegeten in de Pizzahut. Daarna hebben de vrouwen gaan winkelen en de mannen naar de Mc Donalds geweest. Toen ze een Cola besteld hadden voor me krijg ik in de plaats van ijsblokken en echt ijsbol erin. Iets dat ik nog nooit gezien had.

Na het eten zijn we naar een andere universiteit (Indian Institute of Management) geweest, die we binnen mochten gaan met behulp van een vriend van een van de leden van IAESTE. Deze universiteit is gericht op studenten die voor een economische richting uitgaan (lees hier meer over onderwijs in India). Deze universiteit bestaat uit twee delen het oude gedeelte dat we konden bezoeken. Met behulp van een ondergrondse tunnel is het mogelijk om naar het nieuwe gedeelte te gaan. Jammer genoeg mochten we niet verder gaan van de bewaking, omdat we niemand van daar kende.

ALL07827

We zijn dan nog snel naar het Mahatma Gandhi’s Home geweest. Hij heeft daar voor 12 jaar gewoond/geleefd. Omdat Gandhi zo’n grote rol heeft gespeeld in de onafhankelijkheid van India, wordt dit gezien als een nationaal monument. Een plaatselijke gids heeft ons rondgeleid in zijn huis. Ook heeft ze ons “geleerd” hoe van katoen een draad te maken. Erachter hebben we nog een gebed in openlucht meegemaakt, waarvan ze blij waren dat we erbij kwamen zitten.

ALL07786

Om de dag af te sluiten en op de terugweg zijn we nog gestopt langs een rivier om nog wat foto’s te maken. Daarna zijn we teruggekeerd.


Een artikel bereikt ongeveer 50 unieke personen. Wat ik zeer leuk vind, want is toch al een redelijk aantal :) . Ik wil enkel nog eens vermelden dat je je ook (gratis) kan inschrijven voor de nieuwsbrief. Deze stuurt een email wanneer er een artikel online komt. De reden van een nieuwsbrief is dat niet iedereen actief op sociale media zit. Op deze manier kunnen ze me ook makkelijk volgen. Voor mij is het hetzelfde werk om naar meer mensen te sturen en het is toch altijd leuk om een email te krijgen :) . Je inschrijven kan via deze link of door de button 'inschrijven' op de ze pagina te klikken. Je moet enkel je naam en je email ingeven. email