Zoals ik al vermeld had organiseert IAESTE telkens uitstappen voor ons, waarbij ze ons begeleiden bij het verkennen van India. Dit weekend hebben we veel bezocht en daarom splits ik het op in twee delen. Waarschijnlijk morgen komt dan het tweede deel.

Dit weekend zijn we naar Ahmedabad geweest. Dit ligt een kleine 25 kilometers van hier, maar is toch drie kwartier rijden. Daarom zijn we om 7 uur in de ochtend vertrokken (met een auto). Ahmedabad is grootste stad van Gujarat. En is de snelst groeiende stad van de India (en de derde op wereldschaal) en telt ongeveer 6 miljoen mensen. (Er lopen ook veel eekhoorns rond en ze zijn zo schattig :) )

ALL97485

Wanneer we aankwamen in Ahmedabad hebben we de wagen op de markt geparkeerd en met een rishka verder gegaan naar de start van een begeleide toer. Uiteindelijk bleek dat de tour al gestart was en hebben dan met een rishka de groep onder leiding van de gids ingehaald. Daarna konden we de groep volgen.

ALL97483

De stad was vroeger opgedeeld in soort van compartimenten, waarbij er in elk gedeelte een poort is om binnen te gaan, wat dan ook makkelijk te verdedigen is. Deze opdeling was er omdat bijvoorbeeld sommige bevolkingsgroepen liever vroeger opstaan, andere dingen eet… Het is niet dat het elk voor zich is was, want er is sterk contact tussen de verschillende delen.Daarna konden we een ‘huis’ beginnen gaan. Het is respectvol om je schoenen af te doen, dit is overal zo in elke tempel en gebedsplaats moet je je schoenen af doen. Eens het huis binnen kom je op een binnenplein. Die versierd is met ornamenten. Daarna zijn we naar binnen geweest, maar dat is een doolhof van allemaal kamers. Ook is er een kamer die speciaal toegewijd aan vishnu.

ALL97474

Ahmedabad heeft nooit oorlog gekend. Daarom zijn er veel gebouwen te zien met verschillende architecturale bouwstijlen. Wel waren er veel geheime hangen gebouwd zodat bewoners snel kunnen vluchten. Alle huizen zijn aardbevingsbestendig gemaakt, wat ervoor zorgt dat er nog veel oude gebouwen intact zijn.

Daarna hebben we een boeddhistische tempel bezocht. Zowel hier als op de meeste huizen wordt het water opgevangen en bewaart, zodat er altijd water voorradig zou zijn. Het schijnt dat er een meer dan 100 jarige water-’kamer’ is gevonden en dat het water nog steeds drinkbaar is. Door gebruikt te maken van koperen buizen, die bacteriëndodend zijn en gesteenten die werken als filter.

ALL97578

Als laatste bezienswaardig van de tour hebben we een moskee (jumma masjid) bezocht. Daarna had sommigen honger en zijn we naar een plaatselijk eetgelegenheid geweest, die blijkbaar al meer dan honderd jaar bestaat. Daar hebben we dingen gegeten van wat ik de naam niet ken :)

ALL97591

Vervolgens een beetje door de stad gelopen om vervolgens naar de Tombs of Ahmed Shah's Queens te gaan. Daarna nog enkele foto’s getrokken op Bahra. Na nog een olifant tegen te komen, want blijkbaar kan je dat hier als "huisdier" hebben.Zijn we erna naar het Kankaria Lake geweest. Dit is een groot park waar veel mensen naar toe gaan om te ontspannen. Het was dan ook redelijk druk omdat het weekend was. In Gujarat geldt een algemeen rook en alcohol verbod. Wanneer we het park wilden binnengaan moet je eerst door controle gaan. Waarbij ze je fouilleren en je rugzak controleren.

ALL97659

Eens we in het park waren hebben we rond het meer gestapt. Ook hebben we met een speedboot op het meer gevaren. Daarna hebben we naar de Subway geweest achter een belegd broodje, deze keer iets niet vegetarisch J . Als dessert hebben we dan weer iets dat ik niet ken ‘gegeten’ aan een plaatselijk kraampje. Daar ligt een grote klomp ijs en daar schraapt hij dan het ijs van af en plet het op een stokje. Daarna dopt die dat dan in een siroopachtige toestand. Het is dan bedoeling dat je dat opzuigt.

Dat beëindigde dan de zaterdag. Uiteindelijk waren we niet zo laat terug op de campus. Zondag moesten we immers al om 5 uur in de ochtend vertrekken.