De Airbus A321 vertrok om 20u45 voor een rit van ongeveer 3 uur. De mensen met business Seats mochten als eerste binnen. Meteen kwam er een hostess zich voorstellen en vroeg of ik iets moest hebben om te drinken. Je kon van alles vragen zelf champagne, maar ik heb het toch maar gehouden bij een glas spuitwater.

15883663904_0b5edaca77_b

De zetels zie er hetzelfde als op de foto hierboven (deze foto heb ik niet zelf getrokken), ik zat helemaal van voor. Deze keer was er wel veel ruimte zowel voor je benen als in de breedte. De zetels zijn volledig instelbaar. Je kan automatisch de rug naar voor of naar achteren doen. Je benen naar boven brengen en een voetsteun om je voeten te laten rusten er op.

Uit de rechter armleuning kan er een boordcomputer gehaald worden dat je volledig kan draaien in de hoek je wilt. Op deze staat dezelfde software/films alsof op het vorig vliegtuig. Ik weet niet of de economic class een boordcomputer heeft op deze vlucht. Terwijl ik naar een film aan het kijken was vroegen ze of ik nog iets moest hebben om te drinken en brachten ze nootjes – deze keer had ik verse (oolong) thee gevraagd.

Nadat mijn thee op was, ontvouwden ze uit de linker armleuning een tafel en dekte ze deze. Daarna kwamen ze met boter en broodjes en brachten ze mijn voorgerecht. Deze kon ervoor à la carte besteld worden. Nadat dit op was kreeg je het hoofdgerecht. Het eten was veel beter dan vorige keer. Net alsof je op restaurant zou krijgen. Na het eten kreeg ik nog een reep chocolade en een flesje water.

Nog andere dingen zijn dat je uit een ‘normaal’ glas en bord eet en niet uit plastieken. Ook een groot plus punt is dat je deze keer een echte koptelefoon krijgt met speciale ruisdemping krijgt. Hiermee kan je naar film kijken zonder een lawaaierige achtergrond. Ook is het heel wat rustiger. De meeste mensen reizen alleen en er wordt nauwelijks iets gezegd. De meeste liggen dan ook te slapen. Als laatste behandelt het personeel je meer persoonlijk.

Voor een ticket dat het enkele malen zo duur is, krijg je in ruil veel luxe terug. Ik ben dan ook blij dat Qatar-Airways me deze kans/ervaring heeft gegeven.