Eerst en vooral tof dat je dit bericht leest :) en dat je me (misschien) zal op de voet volgen. Om dit makkelijk te maken heb ik een nieuwsbrief systeem gemaakt die telkens een bericht zal sturen wanneer ik iets nieuws toevoeg op de blog. Op de pagina contact kan je altijd een vraag stellen mocht er iets niet werken (ik heb deze website gemaakt na de examens dus er was niet veel tijd om deze grondig te testen).

Gisteren ben ik rond 13u van thuis vertrokken (mijn ouders hebben me gevoerd) naar Zaventem om daar rond 15 uur aan te komen, ik had immers mijn vlucht om 18u en het is altijd handig om 3 uur op voorhand aanwezig te zijn. Toen we aankwamen in Zaventem was het redelijk druk en verstrengde controle in vergelijk met voor de aanslagen, maar al bij al is dit nog redelijk vlot gegaan. Toen we in de inkomhal aankwamen zagen we een lange rij en deze was jammer genoeg voor Qatarairways, de maatschappij waarbij ik de tickets geboekt heb. Gelukkig na even te wachten in de rij mocht ik voorsteken omdat ik via internet al ingecheckt had en dus nog enkel mijn valies moest afgeven. Bij het wachten in de 'e-ticket' rij kreeg ik te horen dat de vlucht een uur vertraging had en of ik zo niet in de problemen ging komen bij het overstappen. Dit was niet echt een probleem bij mij aangezien ik een overstap tijd heb van 18u (en dus nu 17u).

Na eerst nog iets te gaan drinken met mijn ouders en door een heel reeks controles te gaan, ben ik dan aangekomen aan de gate waar ik ging opstijgen. Met de bijhorende vertraging die uiteindelijk langer was dan een uur, moest ik daar nog twee uur wachten. Gelukkig heb ik mijn laptop mee en ging die tijd redelijk snel voorbij.

Het vliegtuig zelf was een Boeing Dreamliner, dit zijn vermoedelijk (denk ik) zeer recente Boeing's. De beenruimte was gewoon. Je kan je benen strekken maar als deze voor je zijn stoel achteruit schuift dan zitten je knieën tegen zijn stoel. Voor de rest was het vliegtuig netjes.

Na het opstijgen, eerst altijd eens checken wat de boordcomputertje voor je allemaal kan en daarna naar films kijken 2 om precies te zijn. Het spijtig was wel dat niet alle films ondertiteling hadden wat wel aangenaam is aangezien er altijd veel lawaai is en de 'koptelefoon' dat gegeven worden niet echt goed aansluit op je oren. Ook was niets op de computer in het nederlands. Voor de rest is de vlucht goed verlopen. Ik heb een keer eten gehad er was keuze tussen -vlees met aardappelen, vis met aardappelen en vegetarisch - ik heb dan maar vlees gekozen. Het was lekker omdat ik honger had maar de vorige keer (met KLM) vind ik het beter. Ook vind ik dat het personeel minder vriendelijk was in vergelijking met de KLM (maar nog altijd vriendelijk natuurlijk).

Bij het landen was er wel even verwarring. Want net nadat er gezegd werd om te gaan zitten speelde er een bandje af dat er een noodlanding ging gemaakt worden in het water en opeens werd het abrupt gestopt. Er kon wel verwacht worden dat dit een foutje was, maar ik vond het dan toch raar dat er na niets van gezegd werd. Uiteindelijk heeft het vliegtuig toch op een normale manier geland.

Na het landen is de warmte al sterk voelbaar ook al is het middernacht. Vergelijkbaar met een zeer warme zomer dag in België. Ik ben dan naar de receptie van Qatar Airways geweest (nadat ik intussen aan een verkeerde douane post was weg gestuurd wel op een vriendelijk manier :) ) om een kamer te vragen. Deze hebben me dan gratis een visum/kamer/transfer gegeven. Daarna kon ik via dezelfde douane maar nu met een kaart van Qatar Airways zo officieel Qatar binnengaan. Dan moest ik nog een beetje wachten op de taxi/bus die me kwam oppikken om me naar het hotel te voeren. Eens in het hotel aangekomen bleek dat ik ook nog gratis kan ontbijten en lunchen.

De kamer zelf is een tweepersoons kamer en is zeer ruim (een stuk ervan staat op de foto). Nu ben ik van plan om me te douchen en daarna te ontbijten. Daarna zal ik even de streek verkennen tot de lunch en daarna slapen. De receptioniste raadde me het museum aan die hier vlakbij is. De weg er naar toe is langs de kust lijn. Ook zou er hier vlakbij een plaatselijke markt zijn. Ze raadde me ook aan om na de lunch binnen te blijven omdat het hier verschrikkelijk warm zal worden. Ik zal dan ook wat slapen want intussen ben ik al heel de nacht wakker en om 18 uur wordt ik hier weer opgehaald om naar de luchthaven gebracht te worden om mijn trip verder te zetten. Waarbij als alles goed gaat ik het vliegtuig heb om 20 uur naar Achmedabad.