In India zijn er zowel publieke als private scholen. Hierbij is PDPU een private school. Het is afgelegen – 24 km van de grote stad Ahmedabad en een 3 km van een kleine dorpje. De reden hiervoor is dat het om een 40 hectaren grote campus gaat. De weg er naar toe was vroeger braak, maar er beginnen als maar meer winkels te komen. Dit het goed doen door de passerende studenten.

ALL67430ALL67431

De studenten kunnen ook er voor kiezen om te slapen op de campus. Het eten wordt dan ook ‘gekocht’ op een jaarlijkse basis. Daarna kan er zoveel gegeten worden als je wilt. Ik zal later nog een artikel schrijven over het eten. De meeste studenten verlaten school in de ‘10th grade’ dus op de leeftijd van 15 jaar. Er volgt een staatsexamen waarop je goed genoeg moet scoren om verder te leren. Wat dan nog verder opgesplitst wordt in 3 andere stromen van beste scores eerst: wetenschap – economie – kunst. Dat zijn dan nog 2 jaren dus alvoor ze naar universiteit kunnen gaan.

ALL77461 ALL77465

Na het voltooien van deze 2 jaar ‘de 12th grade’ volgt er opnieuw een staatsexamen. De universiteit legt eisen om je te mogen inschrijven voor een bepaalde richting, als voorbeeld hoger dan 90 percent. De top studenten kiezen meestal voor ‘engineering’ – ‘medical’ – ‘law’. Waarbij ingenieur veel gekozen wordt omdat dit een zeker ‘prestige’ is India. Zo worden studenten soms gedwongen om ingenieur te doen.

PDPU is gespecialiseerd in de gas sector en is de nummer 1 universiteit in Gujarat (van ong 30). Maar er kan ook economie of kunst gestudeerd worden. Het kost per semester (er zijn er 2) ong. 93.000 Indische ruppies wat omgerekend 1250 € is. (Dit komt van hun website)

ALL77462 ALL77463 ALL77466

Algemeen is het zeer rustig is op de campus. Er staat overal bewaking. Het terrein wordt goed onderhouden. Er lopen ook zeer veel eekhoorns en vogels rond. Ook heb ik al eens een aap zien passeren (maar dat was eenmalig). De campus heeft ook een fitness en er zijn voetbal/tennis/basket velden. Er wordt voornamelijk cricket gespeeld. Dit is de populairste sport in India.