Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik dit artikel kon schrijven, aangezien ik genoeg foto’s wilde hebben. Het eten hier is zeer verschillend als in België. In de campus kan er 4 keer per dag gegeten worden. Ontbijt, middag, ‘snacks’ en avondeten. Dit telkens in hetzelfde gebouw.

INDI8241

De meeste mensen zijn vegetariër, dit omwille van hun geloof. Maar ook een meer deel eet geen vlees, omdat ze geen dieren willen doden. Een grote groep van mensen wil niet op een plaats eten waar ook vlees wordt geserveerd omdat er dan misschien per vergissing vlees in hun bord zou terecht komen.

INDI8239

Een mes en vork wordt hier niet gebruikt, enkel een lepel. Het is dan ook de bedoeling om met je handen te eten. Een van de redens is dat het beter smaakt van je eigen handen, anders smaak je het ijzer. Meestal wordt er enkel met de rechterhand gegeten en scheur je een stuk van de roti en pak je daarna het eten met de roti.

INDI8238

Het eten wordt in buffetvorm geserveerd en als het geen saus heeft wordt het ook met de handen gepakt. Veel studenten pakken een roti en kijken of die goed is, als die niet goed is smijten ze die terug. Meestal wacht ik tot dat er nieuw bijgevuld worden, want ik hou er niet echt van bepoteld eten.

Hier houden ze van kruiden. In al hun gerechten doen ze kruiden (bijna altijd om het pikant te maken). In het begin was alles te pikant, maar dat went na tijd. Gelukkig is deze staat, Gujarat, bekend om het eten eerder zoet te maken. De eerste vier weken had ik wat moeite om te eten, maar daarna raak je de kruiden wat gewoon.

Ook nog iets opmerkelijk is dat na het eten er altijd een soort van zaadjes gegeten wordt dat werkt als een soort van kauwgom.

Volgens dat ik van sommige studenten gehoord heb, houden de meeste studenten niet van het eten hier. Ze eten dan in een van de kraampjes achter de kantine, die pizza, fruit en andere dingen verkopen.

INDI8346

Een typische werkdag (maandag-vrijdag) start rond 9u15 met ontbijt. Achter ontbijt ga ik naar lab. Ontbijt blijft bijna iedere dag hetzelfde. Er is water, thee, melk en koffie. Het water is normaal =) . De thee is donker dan koffie. Je kan het eigenlijk niet echt thee noemen, er wordt veel melk en suiker aan toegevoegd, het smaakt ook niet naar thee (hetzelfde voor koffie). De melk komt van de buffel, omdat er te weinig koeien zijn. Het smaakt redelijk hetzelfde als in België, maar ik krijg krampen als ik het drink. Daarom hou ik het bij water of ‘thee’.

WP_20160817_002

Bread omlet, bread toast with metled cheese, paneer chilla

Er kan ei gegeten worden. De meeste eten dat hier dagelijks. Regelmatig zie ik studenten meerdere gekookte eieren nemen (4 <), wat me niet zo gezond lijkt. Ik hou ervan om het ei op me toast te doen, maar dat ik niet elke dag. Meestal eet ik toast met een soort van gesmolten kaas (smaakt niet echt naar kaas :P ). Voor de rest is meestal ook nog iets anders, maar meestal hou ik daar niet van.

INDI8243

Rond 1u gaan we gaan lunchen. Het is altijd opmerkelijk dat men snel eet om dan weer snel te vertrekken. Dit is niet enkel bij lunch zo, maar altijd. Het avondeten eet ik meestal tussen 8u en 10u.

INDI8345

De lunch en het avondeten komen altijd wat op hetzelfde neer. Er is een keuze uit 3-4 dingen, dit tezamen met ‘roti’ (wat de naam voor brood is hier). Een roti is wat verschillend met brood dat wij kennen. Het lijkt meer op een soort van wrap. Dit wordt iedere maaltijd gegeten samen met rijst. Er wordt ook meestal yoghurt bij de maaltijd gegeten maar daar hou ik niet echt van.

INDI8242

Een ‘snack’ eet ik enkel wanneer ik in het weekend op de campus ben rond 16u. Er kan toast gegeten worden en soort van appelflap, maar dan zonder appel met een andere opvulling. Meestal neem ik dat. (Is de cover foto)

Ik heb gedurende 14 dagen alles getrokken wat ik gegeten heb in PDPU (niet het ontbijt/ de ‘snacks’). Onder de afbeelding staan de namen van de dingen:

WP_20160819_001

Roti, rice, paneer butter masala, sweet.

Roti: Is het cirkelvormig op de foto. Het is niet opgerezen brood, net als een wrap. Roti is gezonder dan brood zoals in België, aangezien er ongezuurd meel gebruikt wordt. Ik eet het ook liever als brood (in hindi noemt brood roti)

Paneer butter masala: Is een soort van Indische kaas (smaakt niet naar kaas) in een tomaten saus met kruiden. (Het rechts potje)

Sweet: Hier houden ze van extreem zoete dingen. Je kan het beetje vergelijken met een oliebol maar dan met veel meer suiker.

Rice: Rijst is smaakt hetzelfde. Het enige verschil is dat de korrels iets groter zijn. Het andere is een mengelmoes van aardappel met groeten. (Het linkse potje)

WP_20160820_001

Chinese noodles, chinese rice, kadhi, roti

Chinese noodles, chinese rice: Dat is redelijk hetzelfde of je in België dat zou eten.

Kadhi: Het wordt gemaakt van kikkererwtenmeel - meel gemaakt van gedroogde kikkererwten – samen met zure yoghurt (Het witte in het potje)

WP_20160821_002

Dal-bati, curd, jeera rice, roti

Dal-bati: De ‘Dal’ slaat op het gene binnenin de bol. Bati is een soort van hard brood die gemaakt is van water, zout, yoghurt en een wit poeder – ‘aata’.

Curd: Dit is redelijk hetzelfde als yoghurt. Het verschil is bij het productie proces meer bacteriën bij yoghurt worden toegevoegd.

WP_20160824_002

Palak paneer, rice, roti

Palak paneer: Is net als Paneer butter masala maar dan met spinazie in plaats van tomaat.

WP_20160822_002

kadhi, roti, rice, channa

Channa: Dit zijn Kikkererwt in een soort van curry saus.

WP_20160823_002

Kadhi, roti, rice, vegetable kofta

Vegetable kofta: Kofta zijn gefrituurde groente ballen. Dit in een soort tomaten curry.

WP_20160811_002

Puri, roti, soyabean, potato, rice

Puri: ongezuurde gefrituurde Indiaas brood

WP_20160811_004

Paratha, rice, cabbage, curd

Paratha: Is een samenvoeging van parat and atta. Het is ook een soort brood, maar er zijn veel varianten hiervan.

WP_20160812_004

Paneer butter masala, roti, rice, kadhi

WP_20160810_003

Wafers, roti, veg. Pulav, kadhi

Wafers: Smaakt niet naar wafels, eerder naar chips (is krokant).

Pulav: rijst bereidt in een bouillon.

WP_20160815_003

Roti, kadhi, parvar and potato, rice

Parvar and potato: Parvar is een groente dat goed lijkt op een komkommer maar dat wat kleiner en dikker is.

WP_20160816_001

Khichdi, rice, channa, roti, kadhi

Khichdi: Is een bereiding van rijst met linzezaad

WP_20160815_001

Samosa, puri, rice, sev tomato

Samosa: Een gefrituurde snack opgevuld met aardappel, ui, kruiden …

WP_20160817_006

Rice, khichdi, roti, kadhi, channa

WP_20160817_004

Paneer masala, rice, roti, cauliflower

Dank aan Harsh voor het helpen met de namen