Woensdag 6 juli was gepland als mijn eerste werk dag. We waren gepland om rond 9 uur aanwezig te zijn in het onderzoekscentrum. Dus na het eten zijn we (Maryam en ik) naar daar gegaan, maar rond 10 uur was er nog steeds niemand. Na een telefoontje naar de begeleider van IAESTE bleek dat het een feestdag was en er niet gewerkt werd. Ratha Yatra waarop Krishna wordt geëerd, een Hindoestaanse feestdag.

Zo hadden we een vrije dag, waarop we eerst achter foto’s gingen die deze keer in een studio genomen moesten worden. Dus met een riksha naar daar gereden en daarna foto’s gemaakt. In India vinden ze dit blijkbaar zeer belangrijk. Na het trekken van de foto’s, bewerken ze die nog met photoshop. Het was zeer druk daar. Het was aanschuiven tot je aan de beurt bent.

Op pasfoto’s mag er blijkbaar niet gelachen worden, wat ik maar verstond na een lange tijd uitleggen; hij kon namelijk geen Engels. Ook moest er een bepaalde pose aangenomen, maar dat verstond ik niet. Uiteindelijk heeft die opgegeven met uitleggen en gewoon de foto genomen. ik zag hem erna vanalles mee doen in photoshop na het verlaten van de (zeer kleine) kamer.

Het resultaat was verrassend. Hij heeft er een kostuum erop gezet. Geen idee waarom dat hij dit gedaan heeft. ik zag er redelijk deftig uit vond ik. Ook heb ik hier nog niemand gezien met een kostuum. Het is hier veel te warm om hiermee te lopen. Ik had het graag getoond maar momenteel vind ik ze niet meer :\

Achter het maken van de pasfoto’s, zijn we nog naar de Adalaj Stepwell geweest. Het is een soort van grote waterput waar ook mensen konden onderduiken/schuilen. Het is een mengeling tussen hindoeïstische en islamitische architectuur (meer info op wikipedia):

ALL67423