Donderdag 1 september was de laatste dag op de campus. De dag ervoor had ik alles in de valies gestoken en papieren enzo in orde gedaan; ik was klaar om terug te keren naar België.

Om iedereen te bedanken hebben Tatjana en ik daar nog pannenkoeken gemaakt. Was in het eerst een hele opdracht om de benodigde ingrediënten en materiaal te vragen. Uiteindelijk konden we dan aan de slag gaan in de keuken van de cafetaria. Blijkbaar was het zeer interessant om ons bezig te zien, aangezien er heel deel van het keukenpersoneel zat te kijken :)

cooking

Na nog wat administratieve dingen in orde te doen, was er een klein afscheidsfeestje (met pannenkoeken). Daar kon ik afscheid nemen van de meeste, erna zijn we nog met enkele naar een plaatselijk 'tearoom' (letterlijk :) ) geweest.

Om de dag af te sluiten zijn we nog naar een restaurant geweest. Eens dan weer aangekomen op de campus, heb ik nog de laatste dingen in mijn koffer gestoken en me nog wat opgefrist. Rond 12 uur zijn we dan vertrokken naar de luchthaven, waar ik dan ook afscheid heb genomen van Ketul en Tatjana. Op de luchthaven zelf is alles goed verlopen; vlot door bewaking. Om 3u50 vertrok ik dan met het vliegtuig naar Qatar (met Qatarairways).

Rond 4u40 ben ik aangekomen in Doha Hamad airport. Ik had een transit tijd van 3 uur en een half. Wat op zich redelijk snel gepasseerd is. Ook de vlucht zelf naar Brussel is snel gegaan, om 14u was ik geland en rond 15u had ik mijn bagage.

Dit is ook het laatste artikel over mijn stage. Ik wil iedereen bedanken die deze stage meegevolgd heeft. Het was een ervaring om niet snel te vergeten.

I thank PDPU, in particular Prof. Indrajit Mukhopadhyay for giving me the opertunity to do my intership and research in solar cells. I am greatly thankful to Manmohansingh Waldiya, Junior Research Fellow, SRDC for assistance with the experiments and providing me insight and expertise that greatly assisted the research. I am also immensely grateful to Harsh Chaliyawala and Dharini Bhagat.

Also I thank IAESTE, in particular Ketul Khambhayata, president IAESTE PDPU, to manage nearly everything there: from administration, to planning trips, to solving problems.

and thanks to everyone who made part of the experience.