Na een douche te nemen ben ik naar het ontbijt gegaan. Deze was beter dan dat ik verwacht had. Het was een mooie openruimte met grote ramen. Er was keuze uit verschillende soorten broden, croissants en boterkoeken. Verschillende warme dingen zoals spek, ei en een heel boel andere dingen dat ik niet ken. Het was wel opvallend dat je makkelijk appelsap of mangosap kon drinken, maar voor gewoon water moet je dit expliciet vragen. Blijkbaar kost het water daar meer als benzine.

Na het ontbijt heb ik eens naar buiten geweest, maar het was te warm om ver van het hotel te gaan (40 graden) en het was niet eens het warmste moment van de dag. Op straat zie je ook geen toeristen lopen enkel bouwvakkers die aan het werk zijn. Het is ook ramadan, dit moet zeer zwaar zijn als je in die hitte niet mag drinken. Ook waren er geen voetpaden en moest ik dus tussen geparkeerde auto's lopen. Er was ook niet veel te zien alleen torenhoge hotels en om eerlijk te zien voelde ik me ook niet echt veilig daar. Ik ben dan ook na een kwartier, maar terug gekeerd naar het hotel.

Op het hotel is het koel. De gangen zijn net alsof je een koelkast binnenstapt. De airconditioning draait dan ook constant, dit zorgt voor een aangename temperatuur. Een ander voordeel van de airconditioning is dat de lichte geur van rook weggaat. Het is namelijk toegestaan om te roken in de kamer en ik vermoed dat deze onder me rookte. Na een uur of 4 slapen kon ik gaan lunchen.

De lunch was gelijkaardig aan het ontbijt, zeer uitgebreid met zes soorten hoofdgerechten. Deze maal kende het personeel me al en brachten automatisch een glas met water. Het kan gezegd worden dat het personeel zeer vriendelijk is. Na het eten heb ik nog wat verfrist - mijn niet zo zeer goed ruikend hemd wat proberen te wassen (drogen is geen probleem :) ). Het duurde dan ook niet lang voor ik weer naar de receptie moest gaan om te wachten op de pick-up.

Bij het ophalen mocht ik naast de chauffeur in de minibus kon zitten, zo had ik een beter zicht. Na de 20 minuten durende rit is het duidelijk dat Qatar in volle groei is. Er staan enorm veel kranen en veel plaatsen waar er enorme bouwprojecten gepland staan (er ook kans dat Qatar in 2022 UEFA World Cup zal organiseren).

ALL47402

Eens aangekomen had ik geluk dat ik niet meer moest inchecken. Zodat ik direct naar de douane kon gaan. Ze zijn daar minder streng dan in België waardoor het veel aangenamer is om door alle controles te komen. Ik mocht zelf een flesjes water bijhouden. Daarna was het een hele tijd wandelen voor ik bij de juiste gate was. Ik kon waarschijnlijk een monorail gebruikt hebben die daar boven je rijden, maar ik heb het aan niemand gevraagd.

ALL47403

Daarna moest ik alweer wachten. In afwachten had ik aan de praat geraakt met een Indiër. Die zei met dat het super warm is in India en dat ik veel zonnecrème zal nodig hebben. Dus dat belooft voor de komende 2 maanden.

Na het inchecken moest er weer gewacht worden in een apart ruimte. Opeens werd mijn naam afgeroepen en vroegen ze me of ik in businessclass wilde vliegen. Daarover moest ik niet twijfelen :)